Nora's Diaries

Ha egy napra Ő lehetnék

Az Ő bőrébe bújnék, csupán 24 órára. Mi az egy egész életből? Egy apró morzsa csupán, de én oly sok mindent megérhetnék. Egyetlen napot kérnék az Ő életéből, hogy megérthessem a szerelmét, a gondjait, a mozdulatait, minden mozdulatát. Milyen lehet a világ az Ő szemével? A legfontosabb: Milyen lehetek én az Ő szemével? Miként lát… Tovább »

Te hiszel benne?

Egy filmcím kapcsán nekem szegezték a nagy kérdést, hogy hiszek-e abban, hogy létezik igazi, végtelen szerelem. Habozás és gondolkozás nélkül kinyögtem a választ: igen. Miért ne hinnék? Reménytelenül romantikus vagyok, így szép is volna, ha nem hinnék a sírig tartó, őszinte szerelemben. Igenis el kell hinni, hogy minden embernek van egy olyan párja a nagy… Tovább »

Gyermekszemmel a karácsony egy csoda

Gyermekkorban az év minden napjára jutnak csodák. Először meglátni a világot, a szülők örömkönnyeit, majd később egyre többet látni. Saját testünk felfedezése, apró kezeink megismerése, őszinte öröm az első megtett lépéseknél. S, hogy mi a helyzet a karácsonnyal? Csecsemőként ebből mindössze annyit érzékelünk, hogy sok az ember körülöttünk, villognak a fények és finomak az illatok…. Tovább »

Miről álmodik a lány?

Minden nőnek megfordul a fejében élete során, hogy az a bizonyos szőke herceg fehér lovon hogyan fogja majd feltenni azt a bizonyos kérdést. Minden lány eltervezi, megálmodja és féltett kincsként őrzi lelke mélyén, majd amikor találkozik a nagy Ő-vel, minden porcikájával reméli, hogy úgy kéri majd feleségül, ahogy ő azt évekkel ezelőtt kigondolta. Piknik egy… Tovább »

Ma már az szép, aki tucat

Ez az iromány már régóta érik bennem, a közelmúltban lezajló szépségverseny miatt pedig úgy éreztem, megérett egy bejegyzésre. Az, hogy egyre inkább a sablon, a tucat az, ami szép és elfogadható…kiábrándító. Legyen hosszú, lehetőleg hullámos hajad, igéző szemed, vakítóan hófehér mosolyod, csinos kis orrod, és az sem hátrány, ha az alakod tökéletes. Hogy nem ilyen… Tovább »

Könnyebb vele az élet, de szükségünk van rá?

Azzal, hogy fejlődik a tudomány, egyre több dolgot hoznak létre, legtöbbet azért, hogy segítse a mindennapjainkat. Értem én, de tényleg szükségünk van ennyi mindenre? Szeretem a modern dolgokat, mindig is érdeklődtem a műszaki holmik iránt, de ugyanakkor számomra bosszantó is, hogy mindent gépiesíteni akarnak, hogy lépten nyomon a modern technológia eszközeibe botlunk. Legutóbb egy mosópor… Tovább »

Tízmilliószor!

Június 2-a az egyik tízmilliószoros nap az évben. A tibetiek azt vallják, hogy évente csupán négy ilyen nap adatik nekünk. S, hogy mit is jelent ez? A hiedelmek szerint az ezen a napon végbement tetteink tízmilliószor nagyobb erővel hatnak ránk. Nagyobb kihatással lehet a sorsunkra, jobb irányba terelheti azt. De hinnünk kell benne! El kell… Tovább »

Ahol megtörtél…

Ahol megtörtél, ott bizony meg fogsz még sokszor. Igen, semmi tündérmese arról, hogy még egyszer nem fordulhat elő. Akkor most elárulom neked, hogy nem csak, hogy előfordulhat, de bizony elő is fog. Ha egyszer elhagytak, el fognak még egyszer, ha egyszer kirúgtak a melóból, máskor is kirúghatnak. Nincs arra garancia, hogy egy-egy szörnyű dolog nem… Tovább »

Te is szép vagy!

Igen, Te is ott a monitor mögött. Biztos vagyok benne, hogy egy gyönyörű nő olvassa éppen a soraimat. Mert mindannyian azok vagyunk. Ki-ki a maga módján. Nehéz elhinni? Tudom. De minden lány/nő szép, már csak azért is, mert a női nemhez tartozunk. Találd meg magadban azt, ami szép. A hajad, a szemed, az alkatod, a… Tovább »

Korkülönbség egy párkapcsolatban

Igen kényes téma, a vélemények is megoszlanak róla. Mivel pár ilyen jellegű bejegyzésemben már írtam, hogy nekem a szerelem számít, mindentől függetlenül, így szerintem kitaláljátok, mi az én véleményem. Mivel az én párkapcsolatomban is jelen van a korkülönbség, még ha nem is túl nagy, gondoltam írok erről. Sokan hihetik azt, hogy nehezebb azoknak a pároknak,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!