Nora's Diaries

Amikor a bőrtáska és az ékszer találkozik

Ma egy olyan márkát hoztam el nektek, amelyet már nagyon régóta figyelek, csodálok, így ideje volt, hogy nektek is elhozzam és megismertessem veletek a minőségi bőrtáskák tervezőjét, Lénát, aki a Nelz táskák mögött áll.

Én magam még a Red Rouge webáruház kínálatát böngészve találtam rá a márkára és azonnal megfogott, hogy igazán minőségi és szépen elkészített bőr táskákat látok. Fiatalos, modern, elegáns táskákról van szó, nem a tipikusan idősebb korosztálynak szánt darabokról, így a fiatalok és élvezhetik a bőrtáskák nyújtotta minőséget és nem kell lemondaniuk az aktuális divatról sem.

A kötélből készült fogók egy szintén hazai márkával való kollaborálásnak köszönhetőek, amelyek remekül fokozzák a bőr természetes, nyers hatását és teszik egy kicsit hétköznapibb választássá ezeket a táskákat. Egyre inkább játszik a színekkel is, így remekül variálhatóak a táskák akár hétköznapi, akár alkalmi megjelenésről van szó.
De hogy hogyan jött ennek az ötlete és hogyan alakult ki maga a márka, azt olvassátok el magatok! 🙂

Ki áll a márka mögött? Mesélj magadról egy kicsit!
A márkát egy éve alapítottuk a barátnőmmel. Ő kötélékszereket készít, márkája Krisztina Lango néven fut. Szóval együtt találtuk ki, hogy a bőrt kombináljuk a kötéllel. Az első darabok még teljesen más koncepcióval készültek( több fogóval, csere lehetőség…stb.), most már sokkal egyszerűbb, letisztultabb formákat, és fogókat készítünk.

Tudatosan készültél erre a pályára vagy a sors hozta?
Abszolút a sors hozta. Kismamaként töltöttem napjaimat, mikor jött az ötlet, és éreztem, hogy ezt meg kell valósítanom.

Hogyan ismerkedtél meg a szakmával és szerettél bele?
Elsőként egy kisebb kutatást végeztem, főleg szakemberek, bőrök, kellékek tekinteteben. Szerencsém volt, ugyanis az első bőrdíszműves, akivel dolgoztam, minden kontaktot megadott, ami a táskakészítéshez kell. Így ezek után könnyű/könnyebb dolgom volt. Úgy gondoltam, hogy ez is egy jel, és mindenképpen bele kell fognom a táskatervezésbe.

Miért táskák?
Imádom a táskákat. Nincs olyan nő, aki ne imádná. Még cipőben is gondolkodtam…amit még nem vetettem el a mai napig sem.

Melyik a jobb: a tervezés vagy a megvalósítás folyamata?
Mind a kettő izgalmas. A tervezés azért, mert szabadjára engedhetem a fantáziám. A megvalósítás pedig azért jó, mert értelmet, fizikai létet nyer az, ami eddig a fejemben volt.

Melyik a te kedvenc darabod?
A shoppereket imádom. A hétköznapokban sportosan öltözködöm, és emiatt ez az a táskatípus, ami illik hozzám. Mellesleg minden belefér. 🙂

Milyen a stílusod a mindennapokban?
A hétköznapokban lazán, sportosan öltözködöm. Állandó rohanásban vagyok és emiatt fő szempont a kényelem.

Szerinted egy jó cipő vagy egy táska az outfit fontosabb eleme?
Húúú most megfogtál. 🙂 Számomra mind a kettő!!! A cipő az kötelező, a táska pedig az ‘i’-re a pont.

Mi volt az eddigi legérdekesebb ihlet forrásod?
Kicsi fiam altatásánál szoktam ‘agyalni’. Akkor kerülök olyan állapotba, hogy kizárom a külvilágot és a gondolataimra figyelek.

Van valaki, akinek szívesen terveznél egy táskát? Miért épp ő?
Ezen még nem gondolkodtam. Nincs kiválasztottam. Bárkinek szívesen tervezek.

Miért a bőrt választottad?
Ha táska, akkor csakis bőr. Az elegancia, a kifinomultság, és a minőség alapja.

Szuperek a kötél kiegészítők! Várható még hasonló újítás?
Igen, várható. Minden kollekciónál más típusú kötelek, fogók lesznek.

Hol találkozhatnak veled és a táskáiddal az érdeklődők?
Lassan elkészül a weboldalam. Addig a krisztinalango.hu és redrouge.hu oldalakon, illetve a Design Heaven Showroom-ban vagyok jelen.

Nem tucat táskákról van szó, limitált darabszámban készülnek, ezzel is garantálva az egyediséget. Több formában is megtaláljátok, a clutchtól kezdve a shopperekig minden alapdarab bekerült a kínálatba, így legyen szó bármilyen alkalomról, a Nelz megállja a helyét! Léna nem csak klasszikus fekete és natúr színekben alkot, de megtalálható nála a baba kék és a púder szín is, így még szélesebb a paletta és még több nő tud magának táskát választani.

Az aprólékos munka már a képeken is látszik, sehol egy kilógó cérnaszál vagy egy meggyűrődött anyagrész a varrás mentén, a nem rég készült street style fotók pedig magukért beszélnek és bemutatják mindazt a sokszínűséget, amelyet a márka képvisel.

unnamedIMG_2691IMG_2708IMG_2707
< >

Ha eddig nem találtál magadnak minőségi, bőrből készült, időtálló bőrtáskát és szeretnéd, ha egy magyar tervező darabját vihetnél magaddal nap, mint nap büszkén, akkor keresd Lénát a fenti webshopok egyikén vagy a Design Heaven Showroomban és éld meg a nyarat egy Nelz táskával! 🙂

Ha tetszett a bejegyzés látogass el a blog Facebook oldalára is, valamint kövesd bloglovin'-on, hogy ne maradj le a legfrissebb bejegyzésekről sem. Ha az életembe pillantanál be, kövess Instagramon!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!