Nora's Diaries

Tényleg ennyire jók? NYX Jumbo száj- és szemceruzák

A NYX Jumbo ceruzáiról még csak az nem hallott, aki nem olvas blogokat és nem néz videókat, ugyanis MINDENHOL megfordulnak ezek a termékek és eddig még csak jó véleménnyel találkoztam róluk. Nem csoda hát, hogy alig vártam, hogy kipróbáljam őket!

 

A szemceruzákat a NYX küldte nekem, az ajakceruzát pedig a notino.hu-ról rendeltem meg, így mindkét típusról tudok nektek nyilatkozni, ha ti még esetleg azok között vagytok, akikhez még nem értek el ezek az ikonikus sminktermékek.

 

Szemceruzák

 

A ceruza kiszerelés nagyon praktikus, könnyen átlátható, a kupak pedig olyan bombabiztos, hogy ez a valaha volt legtáskabarátabb sminktermékem! Mivel a kupak átlátszó, így könnyen megtaláljuk a keresett színt, számomra ez mindig hozzáad a termékhez.

 A szemre való ceruzák közül a Milk, Gold és Rocky Mountain Green árnyalatokat próbálhattam ki, a Milk az ikonikus, legjobb fehér szemceruzaként emlegetett darab. A ceruzák állaga szerintem tökéletes, nem is túlzottan krémesek, de nem is karcolóan kemények, egy húzással elérhető velük a tökéletes fedés és a várt szín. Bár vastagabb ceruzákról van szó, könnyen lehet vele vékonyabb szemkontúrt is készíteni, a teljes szemhéj befestése is könnyen elérhető. Ez azért fontos, mert szemhéjalapként is tökéletesek ezek a termékek. A fehér szín azért, mert minden színből előcsalja az élénk, pigmentált oldalát (tényleg mindenből), a színesek pedig segítenek, amikor extrémebb, erősebb színekkel készítünk szemsminket.

A tartósságukat önmagukban és nem pedig szemhéjalapként teszteltem, illetve nem is vittem fel alájuk szemhéjalapot, hogy hiteles teszt készülhessen róluk. Szemkontúrként lettek tesztelve, hogy kiderülhessen, mennyire másznak el és mennyire tapadnak fel a szemhéj első részére napközben.

Milk

Amit mindenki szeret és ajánl. Ezt alul és felül is használtam, hiszen az alsó vízvonalat ha kihúzzuk fehérrel, azzal optikailag nagyíthatjuk a szemeinket. Szépen fed, ez a legjobb fehér szemceruzám, tényleg elegendő egy húzás, nem kell építgetni. Ez szinte teljesen mattra szárad, így tudtam, hogy tartós lesz majd. Így is lett, még az alsó vízvonalról sem mászik el, aminek nagyon megörültem, mert ilyen szemceruzám nem volt még, legyen szó bármilyen színről, ezen a területen mindig megadták magukat.

Ezt az egyet alapként is kipróbáltam és valóban gyönyörű fedést tudok így bármelyik, gyengébb minőségű szemhéjpúderemmel is, illetve a világosabb színek is jobban kiadják az árnyalatukat és tartósak maradnak, szépen beletapadnak a pigmentek a ceruza alapba.

Vélemény: Ezt a ceruzát mindenkinek érdemes beszereznie, igazán univerzális darab és abszolút megéri a felhajtást, ami körülötte van.

Gold

Úgy gondolom, egy arany szemceruza is eléggé alapnak számít, hiszen gyönyörűen mutat például a belső szemzugban, de önmagában, szemhéjfestékként is megállja a helyét egy bronzosabb sminkben. Egy meleg arany árnyalatról van szó, enyhe bronzos beütéssel, tehát nem a csúnya, sárgás színt kapjuk. Ez már fényes felkenve is, de nem csillog túlzottan. Az órák elteltével sem tapadt fel a szemhéjra, tehát a tartóssági teszten nekem ez is 100 %-ban megállta a helyét.

Vélemény: Ha alkalmunk van rá, vessünk rá egy pillantást, úgyis bárki beleszeret és a kosarában landol majd. Szeretni fogja.

Rocky Mountain Green

A legkülönlegesebb árnyalatú és egyben az első zöld szemceruzám, így nem tudtam, mit várjak tőle. A szín egyébként gyönyörű, fényes, enyhén smaragdra hajazó zöld, nagyon különleges. Meglepően jól áll egyébként a szemszínemhez, így ezt is el tudom majd használni a különlegesebbnek szánt sminkjeimhez.

Ez a tartósságát tekintve kicsit lemaradt az előző két társától, 2-3 óra múlva már felkenődik a szemhéjra, de nem feltűnően, inkább mintha csak a fényes réteg maradna ott és miután letörlöm az elkenődött részt, már szépen fennmarad, így gondolom, csak ez a fényes réteg szeret elmászni.

Vélemény: Aki zöld szemceruzát szeretne vásárolni, annak bátran ajánlom, mert ki merem jelenteni, hogy ez a legszebb zöld szín és a tartósságát tekintve is csak kevésbé von le az értékéből az elkenődés.

Összességében nagyon megszerettem ezeket a ceruzákat, a fehéret szemhéjalapként és az alsó vízvonalban, az arany színt a belső szemzugban, a zöldet pedig önmagában, “tusvonalként” szoktam használni, amióta megérkeztek.

 

Ajakceruza

 

Ezt később rendeltem, mint a szemceruzákat kaptam, így kíváncsi voltam, ez mennyire hozza azoknak a minőségét. INNEN rendeltem meg, Chaos árnyalatban, ami egy élénk pink szín, enyhén fukszia beütéssel, tehát feltűnő is meg nem is.

A kiszerelése megegyezik a szemceruzák külsejével, csak ez nem fehér, hanem fekete borítást kapott. Nem matt ajaktermék, így nagyon kíváncsi voltam rá, mennyire lesz krémes, tartós és pigmentált.

Nos, naaagyon krémes, viszont ettől eltekintve nagyon könnyű szépen és precízen felvinni, amit szerintem a ceruza kialakításnak köszönhetünk. A kívánt színt hamar elérjük, nem kell 100 áthúzni az ajkakon, így a pigmentáltságával is nagyon meg vagyok elégedve.

A tartósság tekintetében nem vártam túl sokat a krémes állag miatt, viszont még így is lepipálja néhány matt rúzsomat, amin őszintén nagyon meglepődtem. Azt hittem, iszom pár kortyot és a fele szín oda lesz, de nem! Jó pár órát kibír, egyenletesen kopik, szépen “eltűnik” az ajkakról, nem foltosan. Biztosan megrendelek majd még pár színt, mert ebben olyan pozitívan csalódtam, hogy már a többi árnyalatra is kíváncsi lettem.

Vélemény: Aki szereti a krémes rúzsokat és a tartósságot is, az mindenképpen tegyen egy próbát ezzel, főleg, ha abszolút idegenkedik a matt rúzsoktól.

image4(3)image5(1)
< >

És, hogy a címben feltett kérdésre is választ adjak: 100 %-ban megérik az árukat, nálam remekül teljesítettek, köszönöm a NYX-nek, hogy kipróbálhattam a szemceruzákat, a notino-ról pedig további árnyalatokat is fogok még rendelni. Egyetlen negatív véleményt tudok róluk írni: nagyon kellemetlen az illatuk.

Ha tetszett a bejegyzés látogass el a blog Facebook oldalára is, valamint kövesd bloglovin'-on, hogy ne maradj le a legfrissebb bejegyzésekről sem. Ha az életembe pillantanál be, kövess Instagramon!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!